Sense categoria

Actualització llei d’índex de preus

By 17 de gener de 2022No Comments

Actualització llei d’índex de preus

Actualització llei d’índex de preus

D’acord amb la llei 11/2020 del 18 de setembre, es va aprovar definitivament la declaració de tot l’àmbit del municipi de Barcelona, com a àrea de mercat d’habitatge tibant. Des de l’aplicació del nou sistema de preus basat en l’índex de referència, el preu dels lloguers a Barcelona capital ha baixat un 7,5% (dades publicades en Idealista.com).

L’actualització de la llei d’índex de preus inclou:

  1. 5 anys (o 7 anys) de durada del contracte amb possibilitat de pròrroga.
  2. Inclusió dels habitatges de més de 150 metres quadrats.
  3. Disminució del 5% en el preu (sobre el preu de referència). S’entén així que el preu del lloguer serà el més baix entre el preu del contracte anterior o el 95% del que indiqui l’índex de preus.

I arriben les multes

L’Ajuntament de Barcelona ha multat amb 9000.-€ al propietari d’un habitatge a Sant Antoni pel cobrament d’un lloguer excessiu. Estaríem llavors enfront del primer cas de sanció municipal per superar el límit de l’índex de preus.
Els inquilins que van signar un contracte amb el preu de 1200.-€, van comprovar més tard, fent un requeriment al Incasòl, que el contracte anterior era de 950.-€ i, per això, van decidir denunciar al propietari davant l’Ajuntament.

Assessorament expert en lloguers

Abarca posa a la seva disposició a un equip d’assessors experts en lloguers. T’acompanyem al llarg del procés aconseguint el màxim pel teu lloguer, respectant sempre la legislació.

Si desitges obtenir més informació sobre els nostres serveis d’assessorament en lloguers, contacta amb nosaltres